Edel Amigo's!

Waar je jezelf kunt zijn en kunt genieten

Video marketing met motion design video

Uncategorized / 23/11/2021 /

Als bedrijf is het natuurlijk altijd belangrijk om jezelf te profileren. Reclame maken, optreden in de media of op een andere manier jezelf en diensten kenbaar maken aan de wereld. Video marketing is daar een onderdeel van. Video is een steeds belangrijkere rol gaan spelen in ons leven.

Natuurlijk is de televisie altijd al een populair medium geweest, maar we zien nu steeds vaker de opkomst van andere videoplatformen zoals Youtube. Als bedrijf kun je heel goed inspelen op deze trend, door hier zelf ook iets mee te gaan doen. Een eigen kanaal starten is natuurlijk een mogelijkheid, maar het is ook mogelijk om video op een andere manier in te gaan zetten. Bijvoorbeeld door een animatievideo met motion design te laten maken. Deze video kun je vervolgens breed inzetten voor de marketing van je bedrijf. Natuurlijk op je website, maar ook op andere kanalen kan de video worden ingezet. Bijvoorbeeld ook in de winkel.

Hoe werkt een animatievideo met motion design laten maken

Wanneer je als bedrijf video wilt inzetten, dan denken veel ondernemer direct aan het inhuren van een cameraploeg. Alhoewel dat natuurlijk altijd een optie is, heeft het wel de nodige nadelen. Er moeten medewerkers worden gevonden die op camera willen verschijnen, en er moet ook tijd voor vrij worden gemaakt. De kosten voor het inhuren van de cameraploeg zijn ook niet te zuinig. Door het laten maken van een animatievideo met motion design is het mogelijk om dit proces te vereenvoudigen.

Motion design is een techniek waarmee bewegende beelden op de computer gemaakt kunnen worden. Op basis van een gesprek zal er een script gemaakt worden en daar zal vervolgens een animatievideo voor worden gemaakt. Het is hiermee een stuk eenvoudiger om de video te produceren, omdat er simpelweg geen camera’s nodig zijn. Toch is het wel belangrijk om van te voren goed te bespreken wat het doel van de video is. Een rondleiding door het bedrijf is vanzelfsprekend een stuk minder goed via een animatievideo te maken, dan een video met uitleg over een procedure. Bespreek dit dan ook goed met het bedrijf dat u inhuurt voor het maken van de motion design video.