Edel Amigo's!

Waar je jezelf kunt zijn en kunt genieten

Een nieuw tuigje kopen voor je hond

Uncategorized / 22/07/2020 /

Nagenoeg iedereen met een hond heeft wel een tuigje in huis. Het voordeel van een tuigje voor de hond is dat het een stuk eenvoudiger is om je hond onder controle te houden tijdens het uitlaten. Een riem kan al snel afschuiven wanneer de hond veel aan het spelen is. Daar komt bij dat het tuigje veel comfortabeler zit voor de hond. Meer kun je op tweedolfijnen.nl lezen. 

Wil je een nieuw tuigje kopen dan raden wij je aan om deze altijd bij de dierenspeciaalzaak te kopen. Deze tuigjes zijn namelijk gemaakt van sterkere materialen. Deze materialen zijn niet alleen sterker en duurzamer, maar vaak ook wat zachter op de huid. Hierdoor zal de hond geen ongemak ondervinden bij het dragen van het tuigje.  

De juiste maat kiezen 

Kies altijd de juiste maat bij het kopen van een nieuw tuigje voor de hond. Een te los tuigje zal met gemak af kunnen schuiven tijdens het spelen, dit kan ervoor zorgen dat je hond op straat terecht komt. Een te strak tuigje zal er echter weer voor zorgen dat je hond niet echt prettig kan lopen.  

Kom je er achter dat de maat van het tuigje eigenlijk niet echt goed is dan is het verstandig om je tuigje even te ruilen. Het brengt wat meer werk met zich mee, maar het zorgt er in ieder geval voor dat je hond een goed tuigje heeft. Je hond moet namelijk wel zonder ongemak kunnen rondlopen met het tuigje!