Edel Amigo's!

Waar je jezelf kunt zijn en kunt genieten

Digitale betalingen in webwinkels

Uncategorized / 22/08/2015 /

Steeds meer zaken worden online aangeschaft. Van kleding tot boodschappen, alles is tegenwoordig via het internet te koop. Er zijn grote webwinkels maar ook kleinere gespecialiseerde webwinkels op het internet te vinden.

Vaak wordt er bij deze webwinkels verzocht om direct te betalen. Dit is overigens niet altijd het geval. Zo bieden grotere webwinkeliers vaak ook de mogelijkheid om achteraf te betalen. De goederen worden dan dus eerste geleverd en u dient vervolgens af te rekenen. Soms wordt u hier per e-mail aan herinnerd en soms per post.

Online betaalmogelijkheden

Online zijn er een aantal mogelijkheden om te betalen. IDeal is toch wel erg bekend en het is super handig. U kunt inloggen bij uw eigen bank en gemakkelijk de betaling goedkeuren. Doet u veel zaken met het buitenland dan heeft u ook de mogelijkheid tot in het invoeren van uw creditcard gegevens. Ook is er de betalingsprovider Paypal waar ook in Nederland veel gebruik van gemaakt wordt. Alhoewel het niet bij alle webwinkels mogelijk is om hiermee te betalen is het vooral voor de aanschaf van (digitale) producten in het buitenland een goed idee.

 

Als u in Nederland met een webwinkel te maken heeft war u de mogelijkheid heeft om achteraf te betalen, dan is dat zeker een goede optie. U kunt het product zo goed bekijken en bent zo in de controle. U hoeft niet te wachten tot u het geld terug krijgt, maar u betaald pas als u het product ontvangen heeft en er compleet tevreden mee bent. Zorg er wel voor dat u op tijd betaald nadat u het product ontvangen heeft.

Waarom? Heel simpel, de grotere bedrijven kiezen vaak voor een incassobureau inschakelen dat scherp op de betalingen toeziet. Voor het incasso van rekeningen is een extra kostenpost noodzakelijk. Deze dient u zelf te betalen. Vaak krijgt u natuurlijk eerst enkele herinneringen per e-mail of de post, maar betaal wel op tijd want de extra kosten zijn natuurlijk zonde van het geld!